מה מספרות עלינו עוזרות הבית שלנו? איך הופכת אישה לעוזרת בית? איך היא שורדת בתוך בית לא לה, מפרנסת משפחה, מגדלת ילדים בתקווה שלא ימשיכו בדרכה?
רחל שגיא מציגה בפנינו סדרת מפגשים מרתקים עם נשים שמשתוקקות להשמיע את קולן. הן מספרות את סיפורן בפתיחות, במילים חריפות, כואבות, משעשעות ומלאות חיות. הן שואפות לגאול את חייהן הייחודיים מן האלמוניות והשכחה שמרביתנו נידונים לה, שהן עמוקות וכואבות עוד יותר עבור נשים שמבלות את ימיהן עם סחבה בידן, מקרצפות בתים של אחרים. איך משתקפת החברה הישראלית מנקודת המבט הייחודית הזו? צפון ודרום, דתיים וחילוניים, ילידי הארץ ועולים חדשים, עיירות וכרכים — כל אלה מצטיירים באופן מורכב ורב־ממדי; משפחות ישראליות מכל הסוגים והגוונים, משפחותיהן של העוזרות ואלו של המעסיקים — שמוצגות לעתים באטימות לבן, בנצלנותן ובאדישותן העניינית, ולעתים במלוא אנושיותן, עד כמה שהדבר אפשרי במסגרת מערכת יחסים בין עוזרת למעסיקה.
פתח דבר
"תואר ראשון על סמרטוט רצפה ותואר שני על סמרטוט אבק"
"בשבילי ישראל מה אני מנקה"
"צריך להתפרנס ממשהו אז זאת הפרנסה שלנו" — דור שלישי במשק בית
"בוסית של יום ראשון"
"עבודה שמצילה חיים"
"מאחורי כל בחורה שמנקה יש סיפור לא פשוט"
"מה אתם חושבים, שאנחנו קופים על העצים?"
"אין דברים כאלה כמו שאני אספר לך"
"עוד שלוש שנים יהיה לי סיפור אחר לגמרי לספר לך"
"זה לא מקצוע שאת בוחרת"
"משק בית זה עבודה שתייצב אותי"
"פעם למעלה ופעם למטה"
"סתם סיפור פשוט"
קריירה שנייה
בשם האם
שלוש הגראציות
25-12-2017 אילנה שטוטלנד, מעריב
שיחות שניהלה עם עוזרת הבית שלה גרמו לד"ר רחל שגיא לכתוב ספר שמתאר את שגרת העוסקות בעבודה השוחקת הזו. "הבנתי שמדובר בנשים שאף אחד לא משמיע את קולן".
13-12-2017 הערב החדש, דן מרגלית
רחל שגיא בראיון אצל דן מרגלית. החל מדקה 21.56
14-11-2017 רדיו "כאן"
13-11-2017 רונית קיטאי, רינונים
בשפה קולחת כותבת ד"ר רחל שגיא העוסקת במחקר חינוכי ובהנחייה ברשות המחקר של מכללת לוינסקי לחינוך ובמכון מופ"ת על עולמן של עוזרות הבית והאינטרקציה שלהן עם הבוסיות שלהן. ניצול? אנושיות? יש מזה וגם מזה. חיים לא פשוטים של נשים שצריכות להתפרנס ולשרוד בים של קשיים.
Additionally, paste this code immediately after the opening tag: