ספרים דיגיטליים נשלחים לאפליקציית HBreader לפרטים נוספים ראו כאן
הערה: הספרים אינם ניתנים לקריאה בקינדל
הספר "לי נקם ושילם" (דברים לב, לה): היישוב, השואה וקבוצת הנוקמים של אבא קובנר מתאר ומנתח את קורותיהם של כחמישים צעירים וצעירות יהודים, שבתקופת השואה נאבקו בגרמניה הנאצית בגטאות, ביערות ובמחנות. כשנפגשו אחרי המלחמה על אדמת אירופה, נוכחו לדעת שאיבדו את כל עולמם, ונשבעו לנקום בגרמנים נקמה נוראה, עין תחת עין. זהו סיפורה הדרמטי של שנה שלמה, שבמהלכה התפזרו חברי הקבוצה בגרמניה החרֵבה, מחפשים דרכי ביצוע, נאמנים לשבועתם זו ולמנהיגם הנערץ, אבא קובנר. זו הפעם הראשונה שבה נחשף סיפורה של הקבוצה לעומקו ולכל פרטיו, על סמך שפע של מקורות ראשוניים שהיו טמונים בארכיונים, בזיכרונותיהם ובבתיהם של חבריה וחברותיה. הסיפור מלוּוה בדיון בשאלות האנושיות והמוסריות שסוגיית הנקם מעוררת, ונכתב מתוך רגישות לכאב שהסבה השואה, ולזעקה העולה ממנה. כאן נחשף לראשונה גם היחס המורכב של הנהגת היישוב בארץ ישראל לשאלת הנקם בשעה מכרעת בתולדות העם, שבה עמדו על הפרק הסיוע לניצולים, העלאתם ארצה והחתירה להשגת ישות מדינית עצמאית. הנוקמים לא הצליחו לממש את תוכניתם, וגם ניסיונות של קבוצות אחרות לא צלחו אלא במידה מועטה. בהגיעם לפרשת דרכים זו בחרו העם היהודי וההנהגה הציונית בדרך החיים, בבנייה של משפחות, קהילות ומדינה, וזו נקמתם.
ספרה של פרופ' פורת, זוכה פרס בהט, יצא לאור גם באנגלית בהוצאת אוניברסיטת סטנפורד. לספר, "Nakam", צורפה המלצתו של פרופ' שאול פרידלנדר, מבכירי חוקרי השואה של ימינו:
Completely engrossing, Nakam reads like the best detective novels, while also being a first class work of historical research.
חלק ראשון: הרעיון וההכנות פרק ראשון ינואר -1942 מאי 1945: הדעות ביישוב על נקם בגרמניה פרק שני ינואר-מרס 1945 : לובלין — התגבשותה של הקבוצה וראשיתו של רעיון הנקם פרק שלישי מרס-יוני 1945 : בוקרשט — המעבר משלב הרעיון לשלב ההתארגנות פרק רביעי יולי-אוגוסט 1945 : איטליה — המפגש עם הבריגדה היהודית חלק שני: הניסיון לבצע פרק חמישי אוגוסט -1945 מרס 1946 : קובנר בארץ ובדרך חזרה לאירופה והתגבשות עמדתה של הנהגת היישוב פרק שישי פברואר-יוני 1946 : שני מטות בפריז — מטה ההגנה ומטה הנוקמים פרק שביעי אוגוסט -1945 יוני 1946 : שנה בגרמניה — חיים שמחוץ לחיים פרק שמיני הקבוצה בחבלי קליטה בארץ, שמעון אבידן ו"הקבוצה השנייה" באירופה חלק שלישי: אפילוג ורשימות ניסיון לסכם לוח אירועים רשימת חברי הקבוצה וקורות חייהם רשימת השירים והקטעים
המטרה שהציבו לעצמם הניצולים שהתאספו תחת הנהגתו של אבא קובנר הייתה בלתי נתפסת: להנחית על גרמניה מכה כזו, שאחריה איש לא יעז לעולם להתנכל לעם היהודי. בעוד מרבית אחיהם ניסו להשתקם, הם האמינו שאי אפשר להתחיל חיים חדשים בלי לגבות מחיר על החיים שנגדעו. פרופ' דינה פורת, ההיסטוריונית הראשית של יד ושם, חוזרת בספר חדש אל "קבוצת נקם", שתוכניתה כשלה, ומנסה להבין מדוע כל כך מעט נאצים חוסלו בידי יהודים.