הספר שלושה שערים להכשרת מורים בעידן של אי-ודאות מפגיש את הקוראים עם מהלכים מורכבים ומאתגרים בהכשרה להוראה כחלק ממערכות חינוכיות הפועלות בעידן של אי-ודאות וטלטלות. פרקי הספר מתארים באופן מרתק, מעניין וחווייתי – על בסיס מחקר, תאוריות ונקודות מבט מגוונות – את תהליך הכשרת מורים על רבדיו השונים כבבואה של אתגרי המנהיגות במערכות חינוך והוראה.
"הפרקים בספר מציגים עשייה והתמודדות עם תהליכי שינוי, מנקודות מבט של מובילי השינוי – הסטודנטים ובעלי העניין – תוך עיסוק בתפיסת דמות המורה כמנהיג. נקודת המבט של הכשרת מורים, שמהווה ציר ועוגן בפרקים השונים, מזמנת הצצה לאחד המקצועות שיש בהם כדי לשנות את פני החברה. זהו מקצוע ההוראה ותפקיד המורה כעמוד התווך של מערכת החינוך. כל זאת תוך תיאור הצלחות, כישלונות, מקרי בוחן ושאלות מערכתיות ובחינתם לאור האתגרים וההזדמנויות".
"הספר מהווה בסיס לדיאלוג משמעותי בין אנשי מדיניות, חברי סגל במוסדות האקדמיים להכשרת מורים, חוקרים ואנשי חינוך, מורות ומורים, שההוראה ותפקיד המורה קרובים לליבם. יש בספר תקווה ליצור הזדמנויות להמשך למידה וחקירה בהכשרת מורים בעידן של אי-ודאות ובכך להשביח את מערכת החינוך לקידום תפקיד המורה, ההוראה והלמידה".
פרופ' אורית אבידב אונגר, אשת חינוך, דיקן הפקולטה לחינוך ומנהיגות במכללה האקדמית אחווה, חוקרת בעלת שם עולמי.
פתח דבר
מבוא
שער ראשון — זמישות בעידן של אי־ודאות
פרק ראשון — מנהיגות הסתגלותית בשעת חירום
שער שני — זום על הכשרה "מרחוק" — משיבוש להסתגלות
פרק שני — זמישות מבעד למסכים
פרק שלישי — משיבוש לזמישות ולשגרת נוחות
פרק רביעי — לא רוצים לצאת מ"הקומפורט זום"
שער שלישי — מצוינות ומנהיגות מורית
פרק חמישי — דמות המורה־מנהיג
פרק שישי — מביטים מבעד למשקפים ורודות
אחרית דבר