הרצון ליצור ״עוגן לחיים" עומד ביסוד הגישה המרכזית למניעת אובדנות אצל צעירים המוצגת בספר זה – גישת הסמכות החדשה. בפעם הראשונה מוצגת תוכנית עבודה טיפולית הכוללת לא רק את הנער או הנערה הנתונים בסיכון אובדני, אלא גם את הוריהם, אחיהם, חבריהם, משפחתם המורחבת, חברי המשפחה, בית הספר וגורמים שונים בקהילה. הספר נועד להורים, למורים, למטפלים ולכל מי שהנושא קרוב לליבו. מחברי הספר מתארים את גישת הסמכות החדשה, המאפשרת לשנות את האינטראקציה עם הצעיר האובדני, ומלמדים את ההורים, המורים או המטפלים כיצד להגיב על איומים אובדניים באופן העשוי לצמצם את הסיכון האובדני. בספר זה תלמדו גם אתם איך לדבר עם הצעיר האובדני, גם כשהוא מסרב לענות, גם כשהוא מסתגר וגם כשהוא שובר את הכלים.
פרופ' חיים עומר, אמריטוס בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב. פיתח וחקר מושגים וכלים רבים שנועדו לסייע להורים לילדים הסובלים מהפרעות התנהגות, חרדה ודיכאון, וגם להפחית דאגות אוניברסליות של הורים, כמו השימוש לרעה באינטרנט. מחברם של הספרים שיקום הסמכות ההורית; הסמכות החדשה: במשפחה, בבית הספר, בקהילה; פחדים של ילדים; הורים אמיצים; מורים היום, ועוד.
פרופ' ענת ברונשטיין קלומק, פסיכולוגית קלינית ומדריכה בפסיכותרפיה. מכהנת כדיקנית בית הספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן, חברה במועצה הלאומית למניעת אובדנות, יועצת אקדמית למשרדי ממשלה בתחום ומזכירת הארגון הבין-לאומי למחקר באובדנות. פיתחה עם שותפיה את הפסיכותרפיה הבין-אישית לטיפול באנשים הנתונים בסיכון אובדני.
מבוא
פרק ראשון: גישת הסמכות החדשה וטיפולים אחרים באובדנות
פרק שני: אובדנות ואיומי התאבדות בראי הסמכות החדשה
פרק שלישי: הורים ותומכים
פרק רביעי: "מה תאמר לאדם שעל הגג?"
פרק חמישי: המעגל החיצוני: בתי ספר והחינוך הבלתי פורמלי
פרק שישי: גישת הסמכות החדשה בשילוב עם התערבויות
אחרות באובדנות
אחרית דבר