הספר מספר על ההיסטוריה ועל הפעילות הפמיניסטית שנעשתה בשלושים השנים האחרונות באשה לאשה והוא בעצמו מעשה פמיניסטי. תהליך הכתיבה שלו כרוך בעבודה וחשיבה משותפת החלטות משותפות ושיתוף של כמה שיותר נשים שקולותיהן רבים ומגוונים. כתיבה פמיניסטית מייחסת חשיבות לא רק לתוצר אלא גם לתהליך. קהילת אשה אשה היא קהילה מתווכחת, מדברת, יוצרת מפגינה וממציאה רעיונות, אבל היא איננה קהילה העוסקת בכתיבה אלא בעשייה. המעבר לכתיבה התרחש באשה לאשה רק בעשור האחרון והיה קשור בדרך כלל לפרויקטים השונים. ביומיום הארגון עסוק בעזרה לנשים ובשינוי חברתי. האתגר של סיפור ההיסטוריה של הפעילות הפמיניסטית הביא את החברות לכלל כתיבה. התהליך תבע מאיתנו להתחבר למקומות האישיים והפוליטיים, ולדעת לחבר במידה נכונה בין האני והאנחנו. יש דרכים רבות לכתיבה משותפת ולעבודת צוות. עבודת צוות התרחשה בספר באופן מגוון. יש פרקים שנכתבו על ידי מספר כותבות, יש כאלו שכותבת אחת ראיינה או שילבה נשים אחרות. הייתה גם התכנסות מיוחדת לכבוד הספר שבה התקיים דיון על מדיניות הרבעים והדברים נרשמו ונכתבו. היו נשים שרואיינו באופן מיוחד לספר והיו כאלו שהיה צריך להפציר בהן לכתוב. מאחורי הספר עומדות נשים רבות והקהילה של אשה לאשה כולה. הספר "אשה לאשה פמיניסטית: שלושים שנות פעילות" הוא ספר על ארגון ועל קהילה. הוא ספר עלינו, הכותבות, ועל פמיניסטיות כמונו ואחרות. הספר הוא הזדמנות ללמוד כיצד אפשר לנהל מאבקים למען חברה צודקת ומיטיבה. מה שעשינו ואיך שעשינו יכולים לשמש דוגמה ודרך לאלו שיש להם/ן רצון ותקוה לשנות את החברה וליצור עולם שוויוני ומכבד.
كان مبدأ الحوار، في نظري، من أهمّ المبادئ في إدارة الجمعية، وقد مكّن من ظهور باقي المبادئ التي ذكرتها أنفا وتعزيزها داخل الديناميكيّة التنظيميّة. كانت الفعاليات في إيشاه لإيشاه بمثابة منارة لتطوير العمل النشاطي داخل المجتمع الفلسطيني في إسرائيل. كما ساهم الانخراط والعمل المشترك في تعزيز العمل النسويّ داخل جميع شرائح المجتمع، على صعيد النضال السياسيّ وعلى صعيد التغيير في سنّ القوانين وتدعيم وتطوير مكانة المرأة.
مقدمة - من مؤسسات المجموعة العربية : سعاد ذياب
По словам Марины Пилатовской, в прошлом координатора по работе с добровольцами, она, будучи русскоязычной, чувствовала, что в Ише существует пространство открытое для всех, вне зависимости от
национальности и страны исхода.
Ася Истошина
Координатор проекта занятости и волонтёров
בעיני אשה לאשה היא קודם כל אוונגרד, הולכת לפני המחנה ומסמנת מה אנחנו יכולות לעשות, עם מי עלינו להיות בסולידאריות, ומה אולי לא ייעשה אם אשה לאשה לא תיזום את הפעולה: מאבק בסחר בנשים, פיקוח על טכנולוגיות רפואיות, מאבק באלימות ובניצול לרעה של נשים ותמיכה בלתי מתפשרת בהתעצמות של נשים ובתיקון חברתי. אני מייחלת לכך שאשה לאשה תמשיך לשגשג ולהתפתח ותאיר את המרחב האישי והציבורי שלנו, ושכמה שיותר מן החלומות הפמיניסטיים שנחלמים בה יתגשמו.
(איילת אילני - ממקימות אשה)
Isha is a family in every sense of the word. For three months, I interned for this beautiful, crazy family to study with leading field expert, Hedva Eyal, on the ethics of commercial surrogacy and human egg trade. Every expectation I had for this summer was surpassed by the fascinating, warm, and welcoming women that have turned this grassroots organization into a powerful, safe space for women to learn, love, and change the world.
(Shoshanna Goldin – intern 2013)
לספר המלא