הורות היא חלק מהותי עבור רובנו בחיינו הבוגרים. העבודה הפסיכולוגית הטיפולית עם הורים, היא תחום משמעותי הנמצא בהתפתחות ובתנופה בשנים האחרונות. לראשונה בישראל מדריך מעשי מקיף של מכלול ידע ופרקטיקה לכלל המסייעים להורים. מטרתו לאפשר לאנשי המקצוע, מטפלי ילדים ומבוגרים, בקליניקה הפרטית והציבורית, להעמיק ולייעל את עבודתם בטיפול ההורי. הכתוב מבוסס על שילוב של ניסיון קליני רב שנים ותפיסה אינטגרטיבית ייחודית. מרחיב את האמצעים לסייע להורות מיטיבה ולשיפור הרווחה הנפשית של משפחות. בספר כלים מעשיים, לצד חשיבה קלינית. בין הנקודות המרכזיות:
• 12 גישות מרכזיות בעבודה עם הורים, מוצגות מתוך תפיסה אינטגרטיבית ומשלבת
• תיאורי מקרה של עבודה עם הורות במבני משפחות מגוונים
• מכוון ייחודי ומקיף מההיכרות ועד בחירת והבניית ההתערבות
• טיפול דינמי בהורים ובהורות (אורן, 2011), מודל שייחודו במיקוד בעולמו הפנימי של ההורה. מפורט מהרציונל והמפגש הראשוני דרך בנייתו וביצועו, העקרונות ליישומו, גיוס המטופלים וההבחנה עבור מי הוא יעיל.
המהדורה הנוכחית מרחיבה את המהדורה הקודמת שזכתה לתהודה חיובית ביותר ומאגדת ידע קליני ואקדמי עדכני. כוללת התייחסות למגוון דרכי ההתערבות, ייעוץ, הדרכה, טיפול הורי, בהורות ובהורים. פרק נרחב בספר נוצר על בסיס שיח ושיתוף פעולה עם מיטב המומחים בתחום ופורס בפני הקוראים מעושר הגישות הקיימות. לקחו בו חלק )לפי סדר השתתפותם(: מר אריה טבעון, גב' הילה אלקיים, ד"ר טל קרתי, פרופ' נורית ירמיה, פרופ' אסתר כהן, גב' ג'ו ישי ומר רפי ישי.
הכותב סוקר באופן מעמיק ומושכל קשת התערבויות ומצליח לייחד כל אחד מהמודלים והתפיסות, מאתגר ושואל שאלות מהותיות באשר ליעילותן, והתאמתן לבעיות השונות. זה ה–ספר העוסק בהורים והורות. כוללני, יצירתי ועכשווי והקריאה בו קולחת ומעשירה.
(פרופ' רבקה יהב, ראשת המרכז הקליני הבין–תחומי והתוכנית לפסיכותרפיה ומרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית באונ' חיפה)