כיצד מספרת נערה על אהבה דרך שיעול? כיצד גבר המפצל בין גופו ונפשו, סבור שגופו מתקיף אותו? כיצד בחורה הנאחזת ברזון מתמקדת בגוף הלא כל כך רזה של המטפלת שלה ומתמלאת? בספר "שפות הגוף" מוצגות דוגמאות מתוך טיפולים פסיכולוגיים שבהן ניתן לזהות מצבים אנושיים המבוטאים דרך הגוף. הספר מציע שפות המאפשרות לנו להבין ולפענח אותם - מבלי להיבלע בביטויים גופניים כגון מחלה, מיניות ואופנה.
ספר זה מצייד את איש המקצוע ואת הקורא המצוי בתובנות מגוונות לגבי תהליכים ותופעות בגוף, דרך הדגמות מתוך הטיפול הפסיכולוגי. הוא מחדש בשלושה תחומים:
* הוא מאפשר למטפלים להכיל את הגוף במרחב הטיפולי על ידי קבלת הנוכחות של שני המשתתפים בו כעובדה שלא ניתן להתעלם ממנה, כמתחייב בעולמנו בעל השקיפות והיחסים האנושיים הדמוקרטיים.
* באמצעות שלוש שפות הגוף משמשים מושגי מפתח המייצגים את שלושת זרמיה העיקריים של הפסיכואנליזה כדי להאיר חוויות נפש המסופרות בגוף. מוצע גבוי תיאורטי בהיר לתהליך המורכב של כילול הנפשי והגופני.
* הספר מציג פסיכואנליזה מעודכנת, אשר רואה את מושגי העבר המופנמים בעשייה הטיפולית ובחקר התרבות כהשראה ויודעת להתאים עצמה למציאות הקיימת.
מבוא: שפה וסיפור חלק ראשון: שפת הגוף היצרי פרק ראשון: הגוף והיצר פרק שני: מנגנון ההמרה לגוף פרק שלישי: נפתולי ההתגשמות המינית פרק רביעי: המרה והתקה בשניים חלק שני: שפת הגוף הדיאדי פרק חמישי: הגוף המטופל, המוחזק, המוכל: בעקבות ויניקוט וביון פרק שישי: הסימפטום בגוף והפרעות האישיות פרק שביעי: תרומות ומגבלות של שפת גוף תינוקית בעבודה טיפולית חלק שלישי: שפת הגוף הבין־סובייקטיבי פרק שמיני: עקרונות והשפעות: על סובייקטיביות, הדדיות ונוכחות פרק תשיעי: תרומות בין־סובייקטיביות ייחודיות חלק רביעי: הגוף במטריצת ההיסטריה פרק עשירי: היסטריה: מארג המיניות, המגדר והגוף פרק אחד עשר: אי־ידיעה באמצעות הגוף: ניתוק (דיסוציאציה) פרק שנים עשר: רבגוניות תיאורטית של טלטלות מיניות, גבריות ונשיות